Ce putem face noi pentru promovarea sportului columbofil...

Ce putem noi face pentru a ajuta la promovarea sportului columbofil, este să antrenăm şi să lansăm păsările din zone cu expunere mare la public. Parcuri, şcoli, oriunde se află oameni prin preajmă, explicându-le ce facem. În pauza de masă, duceţi-vă în parcare şi eliberaţi păsările una câte una. Foarte des, oamenii vin să vadă ce fac. LASATI COPIII SA ATINGA SI SA MANGAIE PORUMBEII !

marți, 31 mai 2011

Metoda de hranire câştigătoare


Metoda de hrănire câştigătoare

În timpul sezonului competiţional, principalul rol al hranei este să furnizeze energia necesară zborului. Scopul nostru este să oferim zburătorilor cel mai bun „carburant” pentru ziua concursului. Pentru a realiza acest lucru în mod corespunzător, trebuie să cunoaştem foarte bine hrana consumată de porumbei. Următoarele paragrafe vă vor introduce în ştiinţa (sau teoria) hrănirii, dar, pentru a concura cu succes, trebuie să deveniţi experţi şi în practica (sau arta) hrănirii. Numai practica şi observaţia vă pot învăţa arta hrănirii, însă noi sperăm ca metodele de hrănire descrise aici să vă ajute să găsiţi calea spre o hrănire de succes.

Putem vorbi de arta hrănirii corespunzătoare numai atunci când mâncarea oferită este de calitate iar colonia de păsări este sănătoasă. E necesar ca sistemul digestiv să fie sănătos înainte să ne putem testa metodele de hrănire, deoarece organismul păsării cu un aparat digestiv bolnav nu va putea să absoarbă substanţele nutritive din grăunţele de calitate. Bolile intestinale, cum ar fi E. coli, coccidioza, viermii şi tricomonoza diminuează cantitatea de nutrienţi ce intră în organism. Numai folosind grăunţe de cea mai bună calitate şi având la dispoziţie o echipă de zbor sănătoasă, crescătorul se poate gândi la un amestec de concurs potrivit familiei sale de păsări şi metodelor de antrenament. Amestecul ales trebuie să ofere o pondere echilibrată de proteine (aminoacizi). Pentru a realiza acest lucru, trebuie folosite în combinaţie cel puţin 8 tipuri de grăunţe. Odată echilibrul stabilit, conţinutul energetic al amestecului devine cea mai importantă componentă a unei hrăniri de succes.

Schema de hrănire asigură echipei de zbor cantitatea potrivită de energie pentru antrenament şi concurs. Scopul hrănirii este de a furniza porumbelului de curse necesarul (nici prea mult, nici prea puţin) de combustibil (energie) pentru a face faţă zborurilor (în jurul crescătoriei sau în concursuri). Bineînţeles că necesarul de combustibil al porumbelului pe care îl antrenăm diferă enorm de la o zi la alta. Tocmai această fluctuaţie constantă a necesarului energetic al unui porumbel de curse face dificilă hrănirea chiar şi pentru cei mai buni crescători. Porumbelul de curse nu va concura la capacitate optimă când „echilibrul energetic” nu este corespunzător. „Echilibrul energetic” al lotului de zburători trebuie evaluat pe termen scurt (zilnic) şi pe termen lung (săptămânal) în fiecare sezon competiţional, deoarece condiţia fizică va scădea în ambele cazuri: exces sau deficit de energie furnizată. Puilor trebuie acordată o atenţie specială în timpul antrenamentelor cu scopul de a preîntâmpina diminuarea rezervelor de energie din ficat şi muşchi.

Raportată la volumul de efort, hrănirea peste măsură (echilibru energetic pozitiv) face ca echipa de concurs să fie mai puţin competitivă din cauza surplusului de „bagaj”. Energia în exces este stocată sub formă de grăsime, consecinţa imediată fiind pierderea vitalităţii şi a condiţiei fizice. E bine să reţineţi că surplusul de energie din amestecurile de hrană cu un conţinut mult prea ridicat în proteine (leguminoase), raportat la volumul de efort, va fi stocat sub formă de grăsime. Subnutriţia (echilibru energetic negativ) face ca echipa de concurs să fie mai puţin competitivă din cauza „defortificării”. Schemele de hrănire cu un conţinut energetic scăzut raportat la volumul de efort al echipei de zburători vor avea ca rezultat diminuarea rezervelor de energie din ficat, ţesut adipos şi muşchi.

Crescătorul poate recunoaşte o echipă de zbor cu un echilibru energetic negativ după următoarele semne:

• Porumbeii nu bat din aripi dimineaţa devreme sau după servirea mesei;
• Păsările nu manifestă interes să iasă din crescătorie sau nu vor să-şi ia zborul din coşul de antrenament, pleoapele sunt lăsate, dând impresia de letargie;
• Echipa de zbor cu un echilibru energetic negativ (consum energetic necorespunzător raportat la volumul de efort) e predispusă la îmbolnăviri, în special la boli „respiratorii”.

Vitalitatea

Majoritatea crescătorilor înţeleg importanţa vitalităţii în obţinerea succesului, însă puţini ştiu cum să determine apariţia acesteia în rândul zburătorilor. Vitalitatea se obţine furnizând întregului lot suficientă hrană (echilibru energetic pozitiv) pentru ca zborul în jurul crescătoriei (sau zborul din timpul antrenamentelor private) să fie plin de vigoare, cu scopul de a creşte masa musculară şi a reduce ţesutul adipos. În schimb, mulţi crescători sunt de părere că cea mai sigură cale spre dobândirea vitalităţii este restricţionarea consumului caloric (energetic), deci mâncare mai puţină, pentru a scăpa de excesul de grăsime şi a determina apariţia vitalităţii pe care o asociem cu vârful de formă. Totuşi, vitalitatea nu înseamnă doar greutate scăzută, ci şi vigoare, iar vitalitatea caracteristică unei condiţii fizice optime apare numai atunci când masa musculară se află la nivel maxim. În realitate, reducerea caloriilor în regim de efort pentru a determina apariţia vitalităţii afectează negativ condiţia fizică a lotului şi îl face vulnerabil în faţa bolilor. Reducerea drastică a caloriilor din alimentaţie nu va cauza doar subţierea stratului adipos, ci şi scăderea masei musculare, coroborată cu pierderea condiţiei şi forţei fizice.

Articolul face parte bonusul "Porumbeii Voiajori" de dr. Rob Marshal , parte integranta din cartea " Formula Succesului În Sportul Columbofil "

Pentru succesul tău,
Claudian
http://www.sicmoda.com/pigeon1.html

Din Calendarul De Activitati Columbofile Lunare

Vă invit să aruncăm o privire retrospectivă asupra activităţilor întreprinse în ultimele 4 săptămâni, după care aş vrea să vă împărtăşesc ideile mele referitor la antrenamentele premergătoare concursurilor şi la îngrijirea reproducătorilor. În iunie, ne-am vaccinat porumbeii împotriva variolei şi paramixovirozei, le-am administrat pastile împotriva viermilor şi tricomonozei, le-am smuls a 9-a şi a 10-a pană de avânt, i-am scufundat în soluţie de Malathion 57% cu acţiune împotriva paraziţilor externi, după care a urmat o pastilă împotriva paraziţilor interni. Am semi-obscurizat adăposturile şi nu am deranjat păsările pentru ca acestea să înceapă în bune condiţii năpârlirea. În a 3-a săptămână din iunie, le-am administrat porumbeilor un tratament împotriva tricomonozei timp de 3 zile, urmat timp de o zi de Digestal şi Pigeon Power sau Ferro Prodol pe boabe.
...........
Durează între 7 şi 10 zile până ce păsările încep să zboare de plăcere în această perioadă. Însă nu mă deranjează pentru că se află în continuare sub tratament şi încă mai au nevoie de timp până când penele smulse cresc la loc. Până la jumătatea lui iulie, cu puţină stimulare (zbor forţat / la steag), echipa începe din nou să zboare 30-40 de minute în jurul crescătoriei, dimineaţa şi seara. Abia acum suntem gata să începem antrenamentele. De obicei, durează cam 7-10 zile până să creştem distanţa de la prima locaţie de lansare, făcând salturi nu mai mari de 2,5 km şi ajungând astfel până la 20 km. Când încep să vină glonţ de la 20 km, putem sări rapid la 35 km, apoi la 50 km. Odată ajunşi la 50 km, am terminat cu antrenamentele.

Aflati mai multe din "Calendarul De Activităţi Columbofile Lunare"

Pentru succesul tău ,

Claudian

miercuri, 18 mai 2011

Formula Succesului In Sportul Columbofil


Columbofilia ,o afacere cu rata a profitului foarte mare ,sport sau hobby ?

Bine aţi venit la ...

" Formula Succesului În Sportul Columbofil "

Cărţi despre cresterea porumbeilor voiajori (cărţi în format electronic , adică pe C.D. ) .


Descoperiţi metodele campionilor prin intermediul cărora păsările vor zbura mai rapid , veţi economisi timp preţios , adăpostul şi antrenamentele vor deveni cu 99% mai eficiente şi , cel mai important,
vă vor ajuta să câştigaţi în mod constant concursuri

Această carte este o traducere a cărţii "The Pigeon Racing Formula "Autor: Christopher Ferrante

Traducerea şi adaptarea pentru limba română: Andrei Silviu Oprea

Drepturi autor pentru varianta în limba română : Claudian Jecu

Poză făcută cu foarte mult timp în urmă , urcat pe magazia de lemne , în podul căreia aveam adăpostul improvizat

pentru porumbei.

Acum 40 ani eram un mare iubitor al porumbeilor. Experienţa mea la 14 ani era, insa, una limitata, la fel si informatiile despre cresterea si ingrijirea porumbeilor.

Regret si acum ca nu am putut duce mai departe acest vis.
40 de ani mai târziu am găsit o carte care m-a făcut să retrăiesc bucuria copilului îndrăgostit de porumbei. Am considerat că această carte merită tradusă şi în limba română şi că orice iubitor de porumbei trebuie să poată afla cum să crească porumbei sănătoşi şi, de ce nu, viitori campioni.

Este o carte pe care orice columbofil ar trebui să o citească.

Claudian Jecu

Dacă până acum v-aţi chinuit să apăreţi în clasamente, frustraţi de rezultatele obţinute, poate fiind chiar pe punctul de a renunţa la porumbei, NU VĂ GRĂBIŢI… poate că aceasta e cea mai importantă scrisoare pe care o veţi citi vreodată.

Ştiu cât de frustrant poate fi să investeşti mulţi bani, timp şi energie în porumbei şi toate speranţele şi visele să se năruiască într-o singură cursă, când păsările nu clasează sau, chiar mai rău, nu se mai întorc acasă. Am fost şi eu într-o astfel de situaţie, de aceea mă bucur mult că v-aţi oprit asupra acestei cărţi deoarece…
Mă aflu aici să vă spun că...

Există şi altă cale , şi tu poţi deveni un campion !

Dragă prietene,

Acest pachet informativ electronic contine tot ce trebuie sa stii despre Cresterea Porumbeilor Voiajori. Se numesteFormula Succesului În Sportul Columbofil si...

Nu are nimic in comun cu manualele sau cartile plictisitoare pe care le gasesti in librarii..

Sau la biblioteca. Sau chiar pe internet!
Iata ce spun câţiva dintre cei care au citit cartea :
Buna ziua domnule Claudian,

Citind cartea de la dumneavoastra am ramas placut impresionat, deoarece aceasta abordeaza toate aspectele sportului columbofil. Pentru inceput am fost atras de modul in care este structurata cartea, aceasta prezentand chiar etapele pe care trebuie sa le parcurga orice persoana care este la inceput in acest sport, incepand cu construirea adapostului si terminand cu antrenarea si pregatirea pentru concurs. Interesant este faptul ca in cuprinsul cartii informatiile sunt foarte detaliate si sunt scrise pe intelesul tuturor, astfel ca nimeni nu va avea probleme in a intelege mesajul pe care a vrut sa-l transmita autorul.

Felicitari pentru efortul depus, care din fericire nu a fost in zadar!

Cu respect,
Neagu Aurel com Davideşti jud Argeş
----------------------------

Domnule Claudian ,

Vreau să vă spun că mi-a plăcut cartea. Este scrisă de un autor inteligent, iar mie mi-ar fi uşurat foarte mult munca dacă o citeam în urmă cu câţiva ani. Este o carte columbofilă, dar tratează şi latura de management şi economică a acestui sport. Prezintă multe aspecte pozitive pentru un începător, cu condiţia ca acesta să fie un pic destupat la minte. Unui băiat cu puţină carte acest material îi arată drumul bun, îl învaţă cum să-şi construiască o crescătorie, ce porumbei să cumpere, ce trebuie să facă pentru a obţine performanţe, ce măsuri trebuie să ia cu porumbeii care nu dau rezultate. Eu am mai citit cărţi traduse, iar aceasta se adaptează foarte bine condiţiilor din România. Spre exemplu, aici se spune clar unde trebuie construită o crescătorie. Pentru că una este să vorbeşti cu un columbofil consacrat, cu mulţi bani, care îşi angajează un inginer constructor, şi alta e să vorbeşti cu un columbofil de 18 ani, fără mulţi bani, încă elev sau student. Deci cartea îl învaţă ce să facă: cum să-şi orienteze adăpostul, cum să-l compartimenteze, cu ce porumbei trebuie să pornească la drum, pentru că şi aici este o artă. Peste tot în lume, sportul columbofil se începe cu viteza, nu cu maratonul. Trebuie mai întâi să ştii să ţii un porumbel în mână, să ştii să-l introduci în coş, abia apoi, încet-încet, ajungi şi la maraton. Iar cartea explică foarte limpede lucrul acesta. Mi-e teamă că cei care vor începe direct cu maratonul se vor descuraja pentru că zborurile la această categorie „mănâncă” porumbei. Între 100 şi 300 km e altceva, începi să guşti din frumuseţea concursului, te „îmbolnăveşti” şi nu te mai laşi. Iar cartea spune şi ea că nu e bine să te arunci de prima dată „la greu”. Un alt lucru util în carte a fost prezentarea simptomelor de boli specifice porumbeilor. Chiar dacă aceleaşi simptome se pot întâlni în cadrul mai multor afecţiuni, cel puţin îţi faci o idee ce boli ţi-ar fi putut infecta porumbelul şi restrângi astfel cercul. În concluzie, mi-a plăcut cartea şi o consider o apariţie utilă.

Nicu Bizdrigheanu Maestru emerit al sportului columbofil FRC Urziceni
---------------------------

Domnule Claudian ,

Desi nu ma consider persoana cea mai autorizata pentru a-mi da cu parerea, constat ca v-ati straduit sa transmiteti un mesaj pe intelesul tuturor si important este ca fiecare sa aleaga ce i se potriveste. Sunt multe aspecte la care si eu am facut pomenire si pentru tot ce a-ti intreprins va felicit si consider ca ,,nu veti bate toaca la urechea surzilor,, . Dumneavoastra v-ati straduit sa scrieti si m-as bucura ca cei multi sa priceapa, pentru ca atat timp cat anual unii se straduiesc sa-si faca materialul cat mai heterogen rezultatele vor fi aleatorii(mereu aducem dar nu muncim). Porumbelul nu necesita palat ci lucruri mult mai simple pentru a ne permite sa-l ,,murdarim,, periodic cu var (ieftin, sanatos si eficient). Din pacate multi au devenit sclavii farmaciilor. Din toate avem de invatat iar oglinda noastra este rezultatul in urma caruia toate cele, raman povesti.
Dar se pare ca multi cu cat se informeaza se indeparteaza de obiectiv pentru ca au devenit slugile reclamelor frumoase.... .
Va salut si va doresc succes in continuare.

Gheorghe Izvernar Timisoara
--------------------------
Şi

Uitaţi-vă doar peste aceste rezultate:
DOICESTI ‐ VITEZA PUI 2010

1 LUNGU CIPRIAN 2088324‐10 M 82.3982
2 LUNGU CIPRIAN 2088312‐10 M 149.3907
3 LUNGU CIPRIAN 2088316‐10 M 184.8751
4 VLAD AUREL&SANDA 2088042‐10 M 203.1771
5 MIHAI DANIEL 2089137‐10 M 209.7728
6 VLAD AUREL&SANDA 2088085‐10 M 227.2753
7 VLAD AUREL&SANDA 2088059‐10 M 243.0145
8 MIHAI DANIEL 2089126‐10 M 243.2597
9 VLAD AUREL&SANDA 2088047‐10 M 257.947
10 VLAD AUREL&SANDA 2088101‐10 M 280.4984
11 LUNGU CIPRIAN 2088309‐10 M 293.779
12 LUNGU CIPRIAN 2088371‐10 M 304.0721
13 LUNGU CIPRIAN 2088325‐10 M 306.6444
14 BRASOV EUGEN 2088722‐10 M 321.2781
15 LUNGU CIPRIAN 2088362‐10 M 324.4444
16 DRAGNESCU IONUT 2088833‐10 M 337.5607
17 DRAGNESCU IONUT 2088820‐10 M 354.7085
18 LUNGU CIPRIAN 2088374‐10 M 365.5367
19 VLAD AUREL&SANDA 2088114‐10 M 385.901
20 LUNGU CIPRIAN 2088319‐10 M 390.0468
21 LUNGU CIPRIAN 2088343‐10 M 409.4097

Cine este Lungu Ciprian ?

La inceputul lunii iunie 2010 primeam o comadă :
Produs comandat: Formula succesului in sportul columbofil 99 RON
Data efectuarii comenzii: 2010-06-03
Afiliat:

Comanda va fi trimisa la urmatoarea adresa: LUNGU, CIPRIAN
Adresa: Str. IONEL FERNIC, Bl 38, ScB,Etj2,Ap7,
Localitate: TARGOVISTE, judet: DAMBOVITA
Cod postal: X,
Telefon: 0764046927,
Email: ciprian_lungu1983@yahoo.com
Firma: X,
Cod fiscal: X,
Cont bancar: X.

Iar zilele trecute , ( decembrie 2010 ) am fost contactat pe messenger de d-l Ciprian

how Recent Messages (F3)

Lungu Ciprian: sa traiti domnu claudian
claudianjecu: buna seara
claudianjecu: imi cer scuze , nu eram la pc
Lungu Ciprian: ce mai faceti
claudianjecu: eee...cu batrânetea
claudianjecu: ma dor oasele de la frig
Lungu Ciprian: am intrat ub pic sa va spun cate ceva despre cartea care am luat-o de la dumneavoastra
Lungu Ciprian: foarte buna
claudianjecu: ma bucur s-aud
Lungu Ciprian: chiar m-a ajutat f mult
Lungu Ciprian: pe cuvant
claudianjecu: mai ales ca exista si cârcotasi
Lungu Ciprian: nu va mint cu nimic
Lungu Ciprian: da
Lungu Ciprian: chiar pot sa ma laud
Lungu Ciprian: anul asta am iesit campion la pui
claudianjecu: felicitari
Lungu Ciprian: dar am muncit foarte mult
Lungu Ciprian: multumesc mult
Lungu Ciprian: asta vroiam sa va spun demult
Lungu Ciprian: dar nu am reusit
claudianjecu: pai nimic nu-i posibil fara munca
Lungu Ciprian: da
Lungu Ciprian: asa este
Lungu Ciprian: am schimbat tot in crescatorie
Lungu Ciprian: in afar de porumbei

Am continuat discutia la telefon si-n scurt timp Ciprian mi-a trimis
două fisiere pdf cu rezultatele. Din fisierele respective am copiat
doar inceputul unuia dintre ele , cel de mai sus.

Si va mai dau inca un exemplu scurt: o parte din discutia avuta pe mess cu d-l Horia Manea din Bucuresti
( student in ultimul an la facultatea de medicina veterinara si columbofil împătimit )

Apropo am luat locul 7 nat. la derbiul de la Kosice
Horia: cu un pui de anul acesta
claudianjecu: felicitari !!!
Horia: a clasat 1500 km anul acesta
Horia: derbiul si inca 3 etape
---------------------

Acestea sunt doar o parte dintre rezultatele pe care crescătorii le-au obţinut folosind aceleaşi tehnici şi strategii pe care vi le vom prezenta în continuare.

Acum puteţi pune şi dumneavoastră în aplicarea acest plan cu scopul de obţine rezultate similare!

Vă prezentăm “Formula succesului în sportul columbofil”"Ghidul campionilor în sportul columbofil"


“Formula succesului în sportul columbofil” vă va ajuta să faceţi aceleaşi lucruri pe care le pun în practică crescătorii AS şi crescătoriile campioane şi să obţineţi aceleaşi rezulate de top pe care acestea le obţin an de an.

S-au dus zilele de încercări şi greşeli, frustrare, rezultate mediocre şi eşec.

“Formula succesului în sportul columbofil” vă va îndrepta paşii spre calea succesului.

“Formula succesului în sportul columbofil” a fost creată pentru a-i ajuta pe acei crescători care depun mari eforturi, dar care au parte numai de frustrări. Şi eu am fost în pielea acestor crescători şi cunosc mult prea bine stările prin care treceţi.

Vreau să vedeţi exact ce a funcţionat atât de bine în cazul meu şi al multor altor crescători pe care am avut plăcerea să-i cunosc. Am încredere că vă veţi convinge singuri cum acest material va face ca rezultatele dumneavoastră să ia o turnură complet nouă, călăuzindu-vă paşii în direcţia câştigătoare.

Vă vom prezenta aceleaşi tehnici verificate şi strategii câştigătoare pe care crescătorii campioni le pun în practică chiar în acest moment şi cum puteţi imita pe cont propriu aceste tehnici şi strategii astfel încât să dea roade şi în crescătoria dumneavoastră!


Aşadar, despre ce vorbim aici?...


“Formula succesului în sportul columbofil” se bazează pe o formulă proprie, testată în crescătoria noastră şi care a dat randament în concursuri. Prin intermediul acestei formule, veţi parcurge şase module, conţinând informaţii care vă vor ajuta să dominaţi clasamentele şi să călcaţi pe urmele crescătorilor campioni.


Am creat această carte pentru a vă ajuta să scurtaţi curba învăţării şi să scutiţi acei ani plini de frustrări şi confuzie prin care eu am trecut gândindu-mă cum să-mi fac păsările să se întoarcă acasă cu viteza fulgerului şi să câştige în mod constant concursuri.


Pregătiţi-vă să dominaţi concursurile cu porumbei voiajori!

Iată câteva dintre aspectele dezbătute în cartea “Formula succesului în sportul columbofil”:Capitolul 1 Adăpostul & Managementul crescătoriei

“Vă vom arăta tehnici şi strategii deja testate şi dovedite pe care le puteţi pune în practică chiar acum pentru a construi şi administra propria crescătorie, devenind campioni an de an”


Adăpostul este parte integrantă a succesului oricărui crescător. Dacă-l proiectaţi greşit, atunci rezultatele ar putea fi compromise din start. Vă vom arăta cum să vă construiţi adăpostul “de vis” al păsărilor dumneavoastră deoarece este unul dintre cei mai importanţi factori care determină păsările să se întoarcă acasă cu viteză maximă. Totodată, vă vom prezenta un management al crescătoriei foarte eficient şi tehnici de sistematizare care vă vor permite să reduceţi serios timpul alocat întreţinerii şi să vă optimizaţi crescătoria în vederea obţinerii succesului. Însă acesta e doar începutul, vă vom prezenta şi…

-În ce constă o crescătorie campioană… totul, de la accesorii la ventilaţie.


-Ponturi şi tehnici testate în curse pentru a vă ajuta să optimizaţi performanţele crescătoriei.


-Tehnici de management al crescătoriei pentru o bună organizare a coloniei şi a adăpostului şi pentru a fi pregătiţi pentru un sezon competiţional de succes.


Adapostul

-Felul în care adăpostul joacă un rol determinant pentru succesul competiţional.Şi multe altele...

Capitolul 2 Selecţia reproducătorilor“Formula succesului în sportul columbofil vă va prezenta trucurile identificării acelor păsări care reproduc campioni, unde puteţi găsi păsări campioane cu care să vă populaţi crescătoria şi cum să alegeţi păsările campioane”


Afirmaţia “o crescătorie este la fel de bună ca păsările pe care le găzduieşte” s-ar putea să nu mai fie valabilă. Când aduceţi în crescătorie campioni dovediţi, şansele de succes se triplează. Vă vom arăta unde să găsiţi porumbei campioni cu care să vă populaţi crescătoria şi cum să identificaţi aceste păsări în timpul selecţiei, fără să depăşiţi bugetul alocat. Acesta e unul dintre cei mai importanţi paşi pe care crescătorii îl trec cu vederea, însă, din fericire pentru dumneavoastră, veţi fi cu un pas înaintea competitorilor. Şi nu ne vom rezuma doar la atât…


-Importanţa păsărilor de bază şi modul în care acestea vă determină succesul.


-Păsările de fond şi de viteză şi cum să faceţi diferenţa între ele.


-Unde puteţi găsi porumbei campioni cu care să vă populaţi crescătoria şi ce aspecte trebuie să luaţi în considerare.
-Care sunt atributele unui cursier puternic şi cum să identificaţi aceste calităţi, alături de trăsăturile ce trebuie evitate cu orice preţ.


Crescatoria

Şi multe altele...

Capitolul 3 Hrănirea şi Nutriţia


“Aflaţi despre importanţa covârşitoare a hrănirii corespunzătoare asupra porumbeilor dumneavoastră şi învăţaţi nişte trucuri simple pe care le puteţi singuri pune în practică în ce priveşte regimul alimentar al porumbeilor, pentru a-i face să zboare la capacitate maximă”


Indiferent de animal sau specie, nutriţia este una dintre cele mai importante variabile ale îngrijirii generale şi a sănătăţii acelui animal. Nutriţia, genetica, reproducerea, sănătatea, pregătirea şi abilităţile de management al crescătoriei vor determina rezultatele competiţionale. Fără o hrănire adecvată, celelalte cinci componente nu înseamnă absolut nimic. La fel ca orice atlet, porumbeii de curse au nevoie de o hrănire corespunzătoare pentru a concura la capacitatate fizică maximă. Vă vom prezenta toate aceste lucruri, precum şi…

-Cerinţele nutriţionale de bază ale unui porumbel campion.


-Rolul nutriţiei în capacitatea de zbor şi sănătatea echipei de concurs.


-Scheme de hrănire pentru sezonul de reproducţie, punctul de unde începe totul.


-Strategii de hrănire pentru sezonul de năpârlire & extrasezon.

-Cele mai bune metode de hrănire în perioada antrenamentelor / concursurilor, perioada când cursierii devin campioni.

Şi multe altele...


Capitolul 4 Împerecherea şi reproducţia


“Vă vom arăta cum să vă transformaţi crescătoria într-o fabrică de porumbei campioni, care va scoate pe bandă rulantă campion după campion doar prin punerea în practică a tehnicilor noastre simple de reproducţie”


Împerecherea şi reproducţia constituie unul dintre primele obstacole de care un crescător se izbeşte, rezultând în cele din urmă o serie întreagă de frustrări şi tentaţia de a renunţa la sportul columbofil.Împerecherea şi reproducţia reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale columbofiliei, ceva care nu poate fi trecut cu vederea. Vă vom arăta tehnici de reproducţie care permit crescătorilor AS să câştige cu regularitate concursuri ani la rând şi să-şi vândă păsările pe sute… poate chiar mii de dolari. De asemenea, vă vom prezenta şi…- De ce maeştrii columbofili au atât de mult succes.


-Ingredientele esenţiale pentru un sezon reproductiv de succes.


-Capcane ce trebuie evitate în timpul reproducţiei.-Tehnici de împerechere care să vă ajute să puneţi la pereche cele mai bune cupluri.


-Stabilirea unui plan şi trasarea unui obiectiv competiţional.


-Tehnici de împerechere


Şi multe altele…


Capitolul 5 Antrenamentul şi pregătirea


“Veţi învăţa cum să vă aduceţi păsările în vârf de formă cu ajutorul unor tehnici verificate de antrenament şi pregătire şi cum să le faceţi să se întoarcă acasă cu viteză maximă”


Un atlet antrenat corespunzător e un atlet puternic, iar un atlet puternic este rapid, lucru valabil cu precădere în sportul columbofil. Pentru a vă face păsările să se întoarcă din concursuri cu viteza fulgerului, acestea trebuie antrenate şi pregătite corespunzător. Vă vom descrie strategiile crescătorilor AS pe care le folosim pentru a ne face păsările să zboare cu viteze ameţitoare, precum şi să le aducem rapid în vârf de formă pentru a face faţă rigorilor unui concurs. Dar asta nu e tot, veţi putea citi şi despre…

- Cele 4 elemente esenţiale necesare pregătirii sesiunilor de antrenamente-Cum să vă pregătiţi păsările pentru a concura în formă maximă


-Tehnici de antrenament pe care le folosesc profesioniştii pentru a obţine cu regularitate victorii


-Strategii simple pentru a vă pregăti rapid păsările pentru sezonul competiţional


Şi multe altele…

"Creată de crescătorii de porumbei pentru crescătorii de porumbei…”


“Formula succesului în sportul columbofil” a fost creată de crescătorii de porumbei pentru crescătorii de porumbeii şi este unul dintre cele mai cuprinzătoare ghiduri pe care le puteţi găsi şi care vă va fi de folos indiferent dacă sunteţi campion sau începător. Dar să nu mă credeţi pe cuvânt, pur şi simplu aruncaţi o privire peste cuprins…INTRODUCERE

Succesul… ce înseamnă?

Geografia şi sportul columbofil

Cum să profitaţi la maxim de “Formula succesului în sportul columbofil”

Rezumatul “Formulei succesului în sportul columbofil”CAPITOLUL 1 ADĂPOSTUL

Adăpostul

Planul de construcţie a adăpostului

Tipuri de adăposturi

Elementele unui adăpost

Principalele elemente

Elementele exterioare

Elementele interioare

Managementul crescătoriei

Consecvenţa în crescătorie

Crearea unei legături

Organizarea

Curăţenia şi igiena

Ţinerea evidenţei

Prevenirea bolilor

Perioada selecţiei

Rezumatul Capitolului 1CAPITOLUL 2 SELECŢIA REPRODUCĂTORILOR

Fundaţia

Fond vs. Viteză

Ce trebuie să urmăriţi la un voiajor de curse

Caracteristicile unui zburător puternic

Caracteristici de evitat

Achiziţionarea unor păsări de calitate

Învăţarea păsărilor în crescătorie

Amplasarea volierei

Rezumatul Capitolului 2CAPITOLUL 3 HRĂNIREA ŞI NUTRIŢIA

Date informative despre nutriţie

Cerinţele nutriţionale de bază

Hrănirea în sezonul de reproducţie

Hrănirea în sezonul de năpârlire şi în extrasezon

Hrănirea în sezonul de antrenamente şi concursuri

Cerinţele nutriţionale ale păsărilor mature

Rezumatul Capitolului 3CAPITOLUL 4 ÎMPERECHEREA ŞI REPRODUCŢIA

Stabilirea obiectivelor

Păsările de bază

Stabilirea perechilor

Determinarea sexului şi curtoazia

Când să împerecheaţi

Cuibul

Eclozarea, inelarea şi înţărcarea

Eclozarea

Inelarea

Înţărcarea

Tehnici de împerechere

Consangvinizarea

Împerecherea în linie

Încrucişarea

Supra-înmulţirea (supra-popularea)

Registrul reproducătorilor

Rezumatul Capitolului 4CAPITOLUL 5 ANTRENAMENTUL ŞI PREGĂTIREA

Introducere

Stabilirea unei relaţii

Pregătirea

Încrederea în forţele proprii şi crearea unei baze solide pentru concursuri

Alegerea unui program corespunzător de antrenamente

Antrenamentul păsărilor tinere

Pregătirea echipei de păsări tinere

Programul de antrenamente al păsărilor tinere

Antrenamentul păsărilor mature

Pregătirea echipei de maturi

Sisteme de antrenament

Sistemul “La natural”

Sistemul văduviei clasice şi al văduviei totale (duble)

O scurtă descriere a sistemului văduviei

Sistemul celibatului

Sistemul geloziei

Variaţii de sistem în cazul păsărilor tinere

Concluzie

Rezumatul Capitolului 5

Deoarece am vrut să facem din acest material cea mai valoroasă şi mai didactică ofertă apărută vreodată în materie de columbofilie, am adăugat şi 7 pachete bonus la prezenta “Formulă a succesului în sportul columbofil”.Pachetul bonus #1: Dicţionar de termeni columbofili

Primul pachet constă într-un Dicţionar de termeni columbofili: Ediţie de lux. Dicţionarul este o colecţie a celor mai importanţi termeni columbofili, pe care orice crescător trebuie să-i cunoască, la care se adaugă definiţii detaliate.


Pentru a exploata la maximum conţinutul “Formulei succesului în sportul columbofil”, trebuie să înţelegeţi ceea ce citiţi. Aşa că, dacă la un moment dat întâlniţi un cuvânt pe care nu îl cunoaşteţi, puteţi consulta Dicţionarul pentru o definiţie amănunţită. Dicţionarul de termeni columbofili completează perfect “Formula succesului în sportul columbofil” şi vă ajută să profitaţi la maximum de ea.


Ce conţine:

- De două ori mai mulţi termeni ca varianta iniţială, la care se adaugă definiţii amănunţite;

- Cel mai mare şi mai complet dicţionar columbofil disponibil pe piaţă;

-Referinţe uşor de urmărit, cuprins;

- Mai multe definiţii ale aceluiaşi termen sau sintagme;

- Navigare uşoară pentru o utilizare eficientă şi uşoară;

- Dicţionar creat special pentru crescătorul de porumbei si completat cu termeni specifici limbii române


Pachetul bonus #2: Registre de evidenţă columbofilă


În acest al doilea pachet includem o serie de registre de evidenţă columbofilă. După cum veţi observa din lecturarea “Formulei succesului în sportul columbofil”, am pus un accent deosebit pe ţinerea unei evidenţe stricte, deci am inclus aici 8 dintre cele mai utile registre necesare unei evidenţe şi unui management de calitate al crescătoriei.Aceste modele de evidenţă sunt concepute pentru a vă ajuta să maximizaţi eforturile depuse în vederea reproducţiei, antrenamentului şi concursurilor. Este un tovarăş extrem de valoros al “Formulei succesului în sportul columbofil”. Pur şi simplu printaţi-l şi folosiţi-l.


Ce conţine:

- 8 dintre cele mai utile registre de evidenţă columbofilă disponibile pe piaţă;

- Model de pedigree cu 4 generaţii, o necesitate pentru evidenţa arborelui genealogic şi în cazul vânzării de păsări;

- Fişa cuibului şi registrul de reproducţie, create pentru a ţine evidenţa activităţii de reproducţie;

- Registrul sesiunilor de antrenament şi al echipei de concurs, create pentru a înregistra rezultatele sesiunilor de antrenament şi a etapelor de concurs;

-Apelul porumbeilor, ideal a fi expus în crescătorie pentru a monitoriza efectivul de porumbei.

Şi multe altele…

Pachetul bonus #3: Bolile porumbeilor

Ce cuprinde:

Acest ghid de uz veterinar tratează următoarele:

28 de boli;

11 tipuri de paraziţi;

11 tipuri de vitamine;

91 de simptome.Bolile porumbeilor

Aspergiloza

Infecţiile bacteriene secundare

Candidoza

Tricomonoza

Coccidioza

E.coli (Colibaciloza)

Guta

Infecţia cu Haemophilus

Hexamitiaza

Guturaiul infecţios (Coriza)

Guturaiul micoplasmotic

Lăcrimarea ochiului

Ornitoza

Paratifoza

Variola porumbeilor

Paramixoviroza

Pneumomicoza

Otrăvirea

Malaria porumbeilor

Infecţiile respiratorii

Calculii salivari

Salmoneloza

Intoxicaţia guşii

Infecţia cu stafilococ

Infecţia cu streptococ

Tuberculoza

AdenovirozaParaziţi

Viermii

Viermii cilindrici

Viermii laţi

Viermii inelaţi

Nematodele

Ectoparaziţii

Păduchii lungi

Păduchii mici

Căpuşele de pene

Scabia

Căpuşele roşiiVitaminele

Vitamina A

Vitamina B1

Vitamina B2

Vitaminele B6 şi B10

Vitamina B12

Vitamina C

Vitamina D

Vitamina E

Vitamina KSimptome

Abces ombilical, Pui mici

Agitaţie

Apatie

Articulaţii, Umflate

Articulaţiile umerilor, Îngroşare

Boala de Newcastle

Bubiţe, Înmulţire

Cancer

Condiţie, Generală, Precară

Consum de apă, Excesiv

Consum de apă, Redus

Consum de apă, Ridicat

Conjunctivită, Bilaterală

Conjunctivită, Unilaterală

Consum de hrană, Crescut

Consum de hrană, Redus

Debilitate, Pui

Diaree, Apoasă

Diaree, Hemoragică

Diaree, Urât mirositoare

Diaree, Vâscos-apoasă

Diaree, Verzuie

Depuneri laringeale, Alb-gălbui

Dezvoltare lentă, Pui

Enterită, Acută

Epuizare, Acută

Epuizare, Totală

Excremente, Băltoace

Excremente, Moi

Excremente, Umezi

Excremente,Urât mirositoare

Excremente,Vâscoase în băltoace galben-verzui

Gât, Mişcări de torsiune

Gât, Răsucire

Gât, Umflarea mucoasei

Glandele lacrimale, Umflare

Greutate, Scădere în

Guşă, Mucoasa, Umflată

Guşă,Umflată

Guşă, Urât mirositoare, Plină cu apă

Infecţie ombilicală, Pui mici

Limbă, Încreţire, Culoare verzuie

Membrană oculară, Imflamare

Mers înapoi

Mişcări, Răsucire

Mortalitate, Pui

Mucoasa gâtului, Înroşire

Mucoasa gâtului, Puncte alb-cenuşii

Mucoasa gâtului, Puncte galbene

Mucus (în cioc), vâscos

Nas, Scărpinat

Nări, Cenuşii

Nervozitate

Ouă, Capacitate scăzută de eclozare

Ouă, Cochilie subţire

Paralizia aripilor

Paratifosul

Penaj, Aspru

Penaj, Creştere defectuoasă

Pene, Pierdere

Penaj, Zburlit

Pene, Smulgere

Pleoapă, Umflată

Pleoape, Puternic umflate

Picioare, Articulaţii, Îngroşare

Picioare, Paralizie

Piept, Albăstrui

Puf, Năpârlire, Încetare

Puncte albe (în gât)

Puncte galbene (în gât)

Respiraţie, Alertă

Respiraţie, Dificilă

Respiraţie, Sacadată

Respiraţie, Şuierătoare

Respiraţie, Zgomotoasă

Rezultate competiţionale, Descreştere rapidă

Sacii aerieni, Inflamare

Secreţii nazale, Apoase

Secreţii nazale, Galben-maronii

Secreţii nazale, Mucopurulente

Secreţii oculare, Apoase

Slăbire

Strănutat

Timiditate

Trahea, Inflamare

Tulburări de echilibru

Tulburări, Metabolice

Vitalitate, Scăzută

Vomă

Zbor, Durată scăzută

Zbor, RefuzPachetul bonus #4: Răspunsuri oferite de crescători ASDacă v-aţi întrebat vreodată:

- Cum reuşesc crescătorii campioni să domine în mod regulat concursurile?

- Cum reuşesc să-şi facă păsările să zboare atât de rapid?

- Cum se face că întotdeauna par să reproducă campion după campion?

- Oare aş putea să fac şi eu la fel?Atunci Pachetul bonus #4 este exact ceea ce căutaţi...


“Am pus la microscop o serie întreagă de crescători campioni şi i-am convins să ne destăinuie propriile metode aplicate în crescătorie, să ne explice felul în care reuşesc să domine atât de constant clasamentele şi cum de au dobândit un asemenea succes”

Deopotrivă... aceşti crescători campioni au câştigat aproape fiecare concurs important şi eveniment la care au luat parte şi au reprodus unele dintre cele mai căutate păsări din lume. Iar dumneavoastră veţi fi primii care veţi afla modalitatea în care au reuşit.

Veţi fi purtaţi într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri detaliate, alături de unii dintre cei mai premiaţi crescători din lume. Aceştia îşi vor dezvălui secretele în ce priveşte pasiunea pentru porumbei şi felul în care au atins culmile succesului şi continuă să domine aproape fiecare concurs la care participă.

Dacă v-aţi dorit vreodată să purtaţi o discuţie personală cu unii dintre crescătorii de top şi să-i întrebaţi cum au reuşit să facă tranziţia de la statutul de crescător “mediocru” la cel de “campion”, vă oferim un material excepţional.

Am insistat pe lângă unii dintre cei mai de succes columbofili ai vremurilor noastre şi i-am convins să ne furnizeze date despre începuturile lor în columbofilie şi cum au făcut de merg ceas în momentul de faţă…

Aceştia ne-au descris metodele care i-au purtat spre succes...

E una dintre cele mai impresionante resurse de informaţii cu care un crescător se poate înarma.


Aceşti campioni ne destăinuiesc sute de sfaturi, trucuri, tehnici şi strategii.


Dar asta nu e tot... aceştia vă vor mai prezenta şi…

Ce trăsături caută atunci când îşi aleg păsările campioane;

Felul în care le sunt construite adăposturile;

Cum îşi aleg porumbeii atunci când fac perechile;

Strategiile şi tehnicile pe care le utilizează pentru antrenament şi pregătire;

Ce sistem de împerechere folosesc pentru a reproduce păsări campioane;

Cum îşi pregătesc păsările înaintea unei curse;

Propriile secrete legate de hrănire şi nutriţie;

Tehnici de management a unei crescătorii campioane;

Scheme de tratament;

Ce să urmărim şi de ce să ne ferim în timpul sezonului competiţional.


Şi multe altele!

Aceşti crescători şi-au dovedit eficacitatea propriilor metode dominând în mod constant clasamentele şi reproducând unii dintre cei mai rapizi campioni din lume.

Orice expert vă va spune că cea mai rapidă cale spre succes este să copiaţi oamenii de succes. Iar acum, prin intermediul “Formulei succesului în sportul columbofil”, puteţi face acest lucru. În fapt, aceşti crescători campioni vă prezintă metoda prin care au atins succesul. Nu trebuie decât să repetaţi ce au făcut ei.
Faţă de cartea originală, am adăugat două interviuri cu renumiţii crescători români

Petrică Cocoş şi Nicu Bizdrigheanu

Aceste două interviuri conţin informaţii utile despre creşterea porumbeilor adaptate la condiţiile geografice şi climaterice din România.

Cu ajutorul acestui pachet, veţi beneficia de sfaturile, trucurile, tehnicile şi strategiile tuturor acestor campioni şi multe alte informaţii de la cei care cunosc toate dedesubturile columbofiliei.


Pachetul bonus #5: Porumbeii voiajori, de dr. Rob Marshall

Odată cu cel de-al cincilea pachet, veţi beneficia de un excelent material scris de dr. Rob Marshall, Membru al Colegiului Australian de Ştiinţe Veterinare. Dr. Rob Marshal este medic veterinar pentru păsări, având peste 25 de ani de experienţă în acest domeniu. Creşte păsări încă de la vârsta de opt ani, vârsta când a decis să devină veterinar avicol. Din 1975, Dr. Marshall se îngrijeşte de păsări în calitate de veterinar. Este autorul a numeroase cărţi şi materiale video şi susţine cu regularitate lucrări ştiinţifice în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale cu specific veterinar.


Cunoştinţele şi expertiza Dr. Marshall în columbofilie au fost utilizate pentru a crea o serie întreagă de programe de tratament şi strategii de menţinere a sănătăţii porumbeilor de curse şi de agrement şi a fermelor de pui pentru carne.


Dr. Marshall ne prezintă câteva principii fundamentale ale sportului columbofil, incluzând aici hrănirea, reproducţia, proiectarea adăpostului, îngrijirea şi sănătatea porumbeilor, însă din punctul de vedere al medicului veterinar.


Din cuprins:

Columbofilia ca sport şi hobby

Hrănirea

Calitatea hranei

Nutriţia, vitaminele şi mineralele

Metoda de hrănire câştigătoare

Selectarea unui cuplu valoros de reproducători

Penajul de calitate & analiza la mână a calităţii

Analiza la mână a calităţii

Penajul de calitate

Proiectarea adăpostului

Lumina solară şi adăpostul înălţat de la sol

Securitatea şi odihna pe timpul nopţii

Compartimentul de matcă

Compartimentul de zbor

Controlul temperaturii şi umidităţii

Ventilaţia

Numericul de porumbei

Adăpostul curat

Poziţionarea crescătoriei

Porumbelul aflat în repaus

Materialele folosite la tavan, pereţi şi podea

Medicamentele administrate porumbeilor de curse

Medicamentele “preventive”

Medicamentele “curative”

Introducere în bolile respiratorii

Etapele analizei bolilor respiratorii


Pachetul bonus #6: Teoria oculară

Am dorit să facem din “Formula succesului în sportul columbofil” un pachet cât se poate de informativ şi multilateral şi, datorită acestui lucru, am inclus şi “Teoria oculară” în cel de-al şaselea pachet.


Indiferent de opiniile pe care le aveţi referitor la teoria oculară, studiul ochilor şi al semnelor din iris vă poate oferi multe informaţii despre porumbeii dumneavoastră şi pot grăbi într-o măsură foarte mare şansele de reuşită. La urma urmelor, informaţia este esenţială pentru a deveni un crescător de succes, astfel, cu cât acumulaţi mai multe informaţii despre păsările pe care le deţineţi, cu atât mai bine.


“Teoria oculară” este un ghid definitoriu pentru a stăpâni la perfecţie arta teoriei oculare.

Iata subiectele tratate:

-Cele mai importante două instrumente de care aveţi nevoie pentru a evalua corespunzător ochiul unui porumbel;

-Cele “cinci cercuri” sau elemente ale ochiului pe care trebuie să le cunoaşteţi pentru a întreprinde o analiză oculară corespunzătoare;

- Cum să folosiţi informaţia acumulată din studiul ochiului pentru a selecta păsările;

Diferenţele dintre ochii porumbeilor de viteză, demi-fond şi fond şi ce anume trebuie să urmăriţi;

-Caracteristicile ochiului unui bun reproducător;

-Trăsături oculare ce trebuie neapărat evitate.

Cuprinsul detaliat…Introducere în teoria oculară

Instrumentele de lucru

Poziţionarea

Elementele ochiului

Pupila

Cercul de corelaţie

Cercul de adaptare

Irisul

Cercul de sănătate

Selecţia pe baza teoriei oculare

Ochii sprinterilor

Ochii păsărilor de fond şi demi-fond

Ochii reproducătorilor

Trăsături oculare ce trebuie evitate

Consideraţii finale

Reprezentarea grafică a ochiului unui super reproducător


Pachetul bonus #7: Ghidul de bază al hrănirii porumbeilorVeţi învăţa foarte multe despre hrănire şi nutriţie odată cu parcurgerea “Formulei succesului în sportul columbofil” şi, pentru a veni cu date suplimentare, am adăugat pachetul bonus 7, “Ghidul de bază al hrănirii porumbeilor”. Acest ghid include informaţii despre ingredientele folosite în mod frecvent în hrana porumbeilor, alături de imagini ale fiecăruia. Printre ingrediente se numără…· Meiul

· Inul

· Şofrănaşul

· Seminţele de iarba canarilor

· Rapiţa

· Sorgul roşu

· Hrişca

· Grâul

· Orzul

· Seminţele de Lupin

· Mazărea

· Porumbul

· Porumbul de floricele

· Ovăzul“Ghidul de bază al hrănirii porumbeilor” include şi o diagramă a ingredientelor, ce indică procentajul de umiditate, proteine, grăsimi şi carbohidraţi atât al fiecărui ingredient, cât şi al reţetelor de hrană, şi anume…· Amestec standard

· Amestec tineret

· Amestec năpârlire

· Amestec viteză

· Amestec fond

· Amestec reproducţieOK, ştiu la ce vă gândiţi…


“Sună extraordinar, dar cât costă toate acestea?”

Cât costă? De fapt, costă foarte puţin în comparaţie cu informaţiile pe care aceste materiale le conţin. Mi-a luat sute de ore şi mii de dolari ca să perfecţionez aceste metode, iar eu am urmărit doar comprimarea lor într-un singur ansamblu uşor-de-urmărit pentru dumneavoastră, precum şi aducerea laolaltă a unora dintre cele mai strălucitoare minţi ale sportului columbofil, care să vă ajute cu sfaturile lor.

Înainte de a afla cât costă vreau să vă arăt cât valorează pe piaţa din SUA


The Pigeon Racing Formula - ..........................................................$47.00

Fast Action Bonus #1: The Pigeonary: Elite Edition - ..................$17.99

Fast Action Bonus #2: Instant Pigeon Vet - .................................. $24.99

Fast Action Bonus #3: Champion Fancier Q&A - ...........................$24.99

Fast Action Bonus #4: Loft Management Templates - ..................$17.99

Fast Action Bonus #5: Racing Pigeons - ........................................$17.99

Fast Action Bonus #6: EyeSign 101 - ................................................$9.99

Fast Action Bonus #7: Ultimate Guide to Pigeon Feed - ................$9.99


Valoare totală.................................................. ......................170.93 dolari
dar cel mai important ....
Anii de cercetare ,pentru a studia aceste tehnici si strategii - De nepreţuit !!!

Am învăţat aceste strategii pe propria-mi piele, prin încercări şi greşeli, însă dumneavoastră nu va mai trebui să faceţi la fel. Cu acest program veţi scuti ani de experimente şi vă va ajuta să câştigaţi concursuri imediat ce îl veţi pune în practică.

Acest ghid este rezultatul multor ani de cercetare si este conceput in asa fel incat sa fie un manual pentru cresterea porumbeilor voiajori .

Toate metodele si tehnicile sunt dezvaluite intr-un limbaj simplu ..... deci, nu trebuie sa fii "un om de stiinta " pentru a le intelege.

Pretul " Pachetului Informativ " alcatuit din "Formula Succesului In Sportul Columbofil " plus toate bonusurile descrise mai sus este de 99 lei si aceasta nu este tot ce vei primi la pretul acesta.
Citeste in continuare !

In cazul in care pentru orice motiv nu esti satisfacut de continutul cartii - iti primesti banii inapoi … da, ai citit bine nu risti nimic, cartea este garantata 100%:

In cazul in care, in timp de 60 de zile consideri ca informatiile prezentate in cartea mea nu te ajuta sa demarezi corect , iti primesti banii inapoi fara nici un comentariu!

(Mai mult, poti pastra cartea indiferent de decizia ta!)

Daca nu esti complet satisfacut de "Formula succesului în sportul columbofil", indiferent care ar fi motivul (chiar fara nici un motiv) trimite-mi un e-mail la claudianjecu@yahoo.com sau da-mi un telefon la 0723262876 sau0766417815 si-ti vei primi banii inapoi 100%.

Si poti pastra "Formula succesului în sportul columbofil" GRATUIT!

Nu ar fi extraordinar daca toate produsele ar avea o astfel de garanţie ?

Atunci Când Cresti Porumbei, Greşeli Ce Pot Fi Evitate Pot Costa Scump!
Ediţia de faţă este una adăugită şi îmbunătăţită, având un preţ mult mai mic în comparaţie cu utilitatea şi volumul informaţiilor nou introduse în cuprinsul a peste 50 de pagini. Noile materiale se adresează columbofililor cu experienţă şi tratează pe larg sistemul obscurizării şi metoda văduviei, o literatură de specialitate destul de sărac reprezentată pe piaţa columbofilă din România.

Pe lângă toate acestea, veţi descoperi înăuntrul cărţii o multitudine de sfaturi şi mici trucuri despre motivarea porumbeilor în perioada concursurilor.

N O U L pachet BONUS iti dezvaluie multe din:

Iată cuprinsul noului pachet bonus de peste 50 de pagini intitulat " Sfaturi Utile Pentru Sezonul Competitional "
1. Regulile succesului în sportul columbofil
2. Fă-ţi temele înainte de a cumpăra porumbei
3. Proiectarea şi construcţia adăpostului
4. Ventilaţia adăpostului
5. Vitaminele importante pentru porumbei
6. Suplimente nutritive pentru porumbei
7. Despre năpârlire
8. Sistemul obscurizării - trăsături generale
9. Sistemul obscurizării - avantaje şi dezavantaje
10. Sistemul obscurizării - pregătire, hrănire şi antrenament
11. Sistemul obscurizării - înainte şi după sezonul competiţional
12. Văduvia dublă - istoric, reguli generale
13. Văduvia dublă - pregătire, antrenament, hrănire, motivaţie
14. Jocul la văduvie - mici trucuri
15. Jocul la natural - mici trucuri
16. 20 de sfaturi pentru a deveni campion

Pentru o scurtă perioadă de timp am adăugat tot ca BONUS , noua

carte " Calendar De Activităţi Columbofile Lunare" !

Informaţii despre Calendarul De Activitaţi Columbofile Lunare puteţi găsi accesând :
http://porumbei-campioni.blogspot.com/2010/12/calendar-de-activitati-columbofile.html

Toate acestea la preţul de 99 lei! Nu plăteşti nimic în plus la primirea coletului , toate taxele de transport prin poştă şi

rambursul banilor prin mandat poştal sunt incluse .
Repet pentru cei care nu au citit cu ATENŢIE - NU SUNT CĂRŢI TIPĂRITE ! Sunt cărţi în format electronic , adică pe CD !

Pentru comenzi contactaţi-mă la telefonul 0765657675

Pentru succesul tău,

Claudian Jecu

claudianjecu@yahoo.com

Slatina , Olt B-dul A.I.Cuza Nr.39 Bl. 4 , Sc D , Ap. 3

Tel. 0723 26 28 76 sau 0766 41 78 15

Deci daca esti interesat , ar trebui sa comanzi chiar acumComanzi o carte şi primeşti 10 ! ( Toate cărţile sunt în format electronic)

miercuri, 4 mai 2011

Un alt pont pentru zborul la natural

Când o pereche a ouat şi cloceşte de câteva zile, încercaţi
să mai puneţi un ou în cuib la fiecare două zile,
până când vor cloci 5-6 ouă.
Apoi luaţi masculul şi mutaţi-l într-o boxă sau într-un compartiment
separat, astfel încât să nu poată vedea crescătoria, perechea sau cuibul.
Acest lucru trebuie făcut în noaptea de dinaintea îmbarcării.
Spre exemplu, dacă îmbarcaţi vineri seara, îndepărtaţi masculul joi noapte.
Femela nu îşi va da seama că masculul a dispărut decât în
momentul când va fi rândul acestuia să clocească, a doua zi.
Femela va ezita să-şi părăsească cuibul, ba chiar să mănânce,
datorită ouălor suplimentare din cuib şi a faptului că masculul
nu mai e acolo să-i ia locul, deci va deveni şi mai ataşată
de cuib decât în mod normal.
E posibil chiar s-o luaţi cu forţa de pe cuib şi să o hrăniţi într-o boxă
separată, astfel încât să poată mânca şi bea apă.

Când îndepărtez femela, dacă timpul îmi permite, obişnuiesc
să las masculul să intre în compartiment.
Va descoperi cuibul neprotejat şi se va grăbi să se aşeze pentru clocit.
Îl las să se aşeze şi să stea pe cuib câteva minute, după care
îl îndepărtez ÎNAINTE de a-i permite femelei să se întoarcă în compartiment.
Ambele păsări vor zbura foarte tare spre casă ca să-şi protejeze ouăle
când în mintea lor se iveşte un semn de întrebare cu privire la
responsabilitatea clocitului!

Pentru succesul tău,

Claudian

Articolul face parte din "Calendarul De Activităţi Columbofile Lunare "