Ce putem face noi pentru promovarea sportului columbofil...

Ce putem noi face pentru a ajuta la promovarea sportului columbofil, este să antrenăm şi să lansăm păsările din zone cu expunere mare la public. Parcuri, şcoli, oriunde se află oameni prin preajmă, explicându-le ce facem. În pauza de masă, duceţi-vă în parcare şi eliberaţi păsările una câte una. Foarte des, oamenii vin să vadă ce fac. LASATI COPIII SA ATINGA SI SA MANGAIE PORUMBEII !

vineri, 16 aprilie 2010

-Porumbeii cu boala limbii albastre (vanata)sau ţesut albastru


Am primit câteva întrebări de la crescatori care au porumbei cu limba (sau doar vârful limbii) vânătă , aşa că am decis să scriu câteva idei pe această temă.


Boala limbii albastre poate însemna multe lucruri diferite, de la ceva simplu, cum ar fi nutriţia greşită la ceva mai grav, cum ar fi circulatia proasta.

Dacă hrana conţine un procent ridicat de proteine pe săptămână, sistemul digestiv devine lent si pieptul sau/şi limba porumbeilor poate deveni albastru.
În acest caz, încercaţi schimbarea dietei porumbeilor şi adăugaţi o doză puternică de usturoi în apă pentru a ajuta la corectarea acestui lucru.

Totuşi, când ţesuturile care sunt în mod normal roşii, devin albastre, înseamnă că în acele ţesuturi există prea puţin oxigen. Asta se poate întâmpla din mai multe motive. De exemplu, faptul că vârful limbii unui porumbel este rece, denotă o circulaţia sanguină redusă, iar vârful va apărea albastru. Acest lucru poate să nu însemne nimic însă dacă este asociat cu carnea albastră poate fi cu siguranţă o problemă pentru un porumbel care trebuie să concureze.



După cum spuneam, boala limbii albastre poate fi cauzată de o multitudine de factori cum ar fi alimentaţie necorespunzătoare (incompletă/ inadecvată), deshidratare (şoc, în cazuri extreme), circulaţie proastă, etc. Încercaţi schimbarea dietei lor, oferindu-le usturoi şi urmăriţi-i îndeaproape pentru a vedea dacă starea lor de sănătatea se îmbunătăţeşte sau nu. Dacă aveţi un compartiment pentru carantină în crescătoria dumneavoastra , izolaţi-le ca măsură de precauţie, până când sunteţi sigur că păsările sunt sănătoase.

Mai multe despre bolile porumbeilor puteţi găsi în pachetul bonus numărul 3, Bolile Porumbeilor, pe care îl primiţi la comandarea cărţii Formula Succesului În Sportul Columbofil.
Acesta conţine date despre 28 de boli, 11 tipuri de paraziţi, 11 tipuri de vitamine şi 91 de simptome ale porumbeilor bolnavi.

5 comentarii:

  1. si pot muri porumbei ce tresa le dau mai explicid va rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. am asa ceva la porumbeii de la matca au toti asa ceva.Cate zile sa le dau usturoi in apa?Va rog va ast cu un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  3. urmariti clipul video

    http://porumbei-campioni.blogspot.com/2010/04/un-clip-video-despre-modul-de-folosire.html

    ar trebui sa-l folosesti permanent ,iar in perioada de iarna sa scoti graul din hrana.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pt raspuns....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit numai idiotenii.Ce mancare sa schimbi(mancarea la
      Sac) Bai oameni buni daca e vorba de mancarea la sac deja vorbim de altceva.Cine stie exact de unde apare aceasta problema si cu ce putem trata porumbeii.

      Ștergere